164 Heli Innala

 

Olen 51-v. kuvataiteilija AMK, ammatillinen opettaja ja liiketalouden tradenomi Stormista. Opiskelen tällä hetkellä graafista suunnittelua Tredussa. Minulla on myös leipomotuotteita myyvä yritys. Perheeseeni kuuluu aviomies, koira ja kaksi kissaa sekä hevosta. Muutin Sastamalaan kymmenisen vuotta sitten Tampereelta.

Olen vuosia opettanut kuvataidetta vapaassa sivistystyössä eri opistoissa ja järjestöissä Pirkanmaalla sekä Satakunnassa. Sastamalan opistossa minulla on kaksi ihanaa maalausryhmää. Ammattikuvataiteilijana olen toiminut vuosia, ja olen pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja ryhmänäyttelyitä Suomessa sekä ulkomailla. Teokseni ovat etupäässä öljyväri- ja akryylivärimaalauksia.

Järjestöaktiivina olen toiminut useiden yhdistysten hallituksissa. Tällä hetkellä olen Vihreä Sastamalan sihteeri ja AvaraTaide ry:n rahastonhoitaja. Luottamustoimissa olen toiminut keskusvaalilautakunnan 1. varajäsenenä ja Pirkanmaan käräjäoikeuden lautamiehenä. Olen ollut perustamassa ammattikuvataiteilijoiden AvaraTaide ry:tä, joka ylläpitää Galleria Rongaa Tampereella vapaaehtoisvoimin. Toiminnan tavoitteena on elävöittää kuvataidetarjontaa ja luoda jäsenistölle esittäytymismahdollisuuksia.

Valmistuin liiketalouden tradenomiksi SAMK:sta vuosi sitten. Suuntauduin opinnoissani esimiestyöhön, organisaatioiden kehittämiseen ja julkishallintoon. Suunnitelmissani on hyödyntää näitä opintoja kulttuuri- tai tapahtuma-alan järjestötyössä. Tradenomiopinnoissani työskentelin harjoittelijana kaksi kesää Sastamalan kaupungin matkailussa.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on minulle merkityksellistä, ja nyt tein päätöksen asettua ehdolle kunnallisvaaleihin Vihreän liikkeen ehdokkaana. Kestävä kehitys, kulttuuripolitiikka, työttömien oikeudet ja eläinsuojelu ovat sydäntäni lähellä olevia vaaliteemoja.

Vihreät arvot ovat olleet minulle tärkeitä jo vuosikymmeniä, ja ne korostuvat nykypäivänä entisestään. Luonnon monimuotoisuus, ihmisten tasa-arvoinen kohtelu ja yhteiseen hyvään pyrkiminen ovat ohjenuorani elämässä. Eläinten kohtelu kertoo ihmisten sivistystasosta, ja eläinten oikeuksia on parannettava huomattavasti edelleen. Olen Eläinvihreiden jäsen, ja olen sitoutunut tekemään politiikkaa myös eläinten hyväksi. Olen intohimoinen hevosharrastaja, ja minulla on kaksi suomenhevosratsua, joilla valmentaudun kouluratsastuksessa.

Tarvitsemme aitoa yhteistyötä eri toimijoiden kesken selviytyäksemme ilmastonmuutoksen ja koronan tuomista vaikeista haasteista sekä kuntatasolla että valtion tasolla. Kestävän kehityksen pitäisi läpäistä aidosti kaiken kaupungin toiminnan pienistä isoihin asioihin, esimerkiksi energian käytössä, joukkoliikenteen kehittämisessä, julkisissa hankinnoissa ja kilpailutuksissa, kaavoituksessa, rakentamisessa ja asumisessa. Kasvisruoka olisi tuotava helposti saatavaksi vaihtoehdoksi kunnan ruokapalvelussa. Lähijuniin on panostettava, ja on kehiteltävä toimivia vaihtoehtoja syöttöliikenteeseen, jotta mahdollisimman moni pystyisi lähijunia käyttämään.

Kaupungin hienoa luontoa ja vesistöä on vaalittava, ja kestävästi hyödyntää sitä kaupungin vetovoiman lisäämiseksi. Sastamala on todella mielenkiintoinen matkailukaupunki myös kulttuurin puolella, ja mielestäni eri kulttuurikohteiden olisi yhdistettävä voimansa kaupungin koordinoimana esimerkiksi markkinoimalla kulttuurikohteita yhdessä, jolloin matkailija tietää suunnitella käyvänsä samalla käyntikerralla monessa eri kohteessa. Kulttuuritalo Jaatsi on ehdottomasti kunnostettava, ja käytettävä vielä paremmin hyödyksi Gallen-Kallelan markkinoinnillista vetovoimaa. Sastamalan ainutlaatuisten kylien ja alueiden välistä yhteistyötä on entisestään lisättävä.

Nyt alkava kuntien työllisyyskokeilu on hyvä asia, mutta olen huolestunut kuntouttavan työtoiminnan käytöstä aikaisemman kokeilun aikana. Kuntouttavaa työtoimintaa ei enää saa käyttää pakkotoimena työkykyisille ihmisille tilastojen siivoamiseksi tai sakkomaksujen välttämiseksi. Toivottavasti aikaisemmasta negatiivisesta valtakunnan tason julkisuudesta on otettu opiksi. On käytettävä hyödyksi yhteistyötä paikallisten oppilaitosten, Sastamalan opiston, yritysten ja järjestöjen kanssa niin että se auttaa työtöntä työnhakijaa aidosti koulutuksen tai työpaikan muodossa.

Olen kirjoittanut kevään aikana blogeja Vihreän Sastamalan arvoista: elämänilosta, sivistyksestä, yhdenvertaisuudesta, vastuullisuudesta ja kestävästä luontosuhteesta.

Kaikki Vihreän Sastamalan ehdokkaat