Hyvät pyörätiet ovat osa turvallista, asukkaiden terveydestä ja hyvinvoinista huolehtivaa kaupunkia. Kun kaupunki panostaa kevyen liikenteen väyliin, se auttaa asukkaitaan vähentämään kasvihuonepäästöjään. Samalla kevyen liikenteen väylät ovat panostus asukkaiden hyvinvointiin ja terveyteen. Vaaliohjelmassamme on muitakin tapoja edistää kestävää liikkumista.

Ehdokkaamme Ilkka Koskinen, Antti Lepistö ja Jussi-Pekka Parikka ovat kaikki pyöräilijöitä. Ilkka pyöräilee työmatkansa Kiikasta Huittisiin. Antti on tehnyt valtuustoaloitteen kevyenliikenteen väylästä välille Vinkkilä-Kiikka ja Jussi-Pekka laittanut alulle  kuntalaisaloitteen Keikyän ja Kiikan välisen kevyenliikenteen väylän parantamisesta.

Kevyeen liikenteen lisäksi on tärkeää parantaa mahdollisuuksia kulkea julkisilla kulkuneuvoilla töihin Tampereelle ja Poriin julkisilla kulkuneuvoilla. Lähijunaliikenteen ulottaminen Sastamalaan on osa Vihreiden valtakunnallista ohjelmaa.

tampere lähijunat