Ehdokkaamme Jussi-Pekka Parikka teki kuntalaisaloitteen kevyenliikenteen käytävän kunnostamisesta. Alla aloitteen teksti ja tässä linkki aloitteen kannattamiseen kuntalaisaloite.fi -palvelussa.

Tällä hetkellä Kokemäenjoen pohjoispuolen kevyenliikenteen käytävä Keikyästä Kiikkaan on todella huonossa kunnossa. Asfaltissa on reikiä, juurien tekemiä möykkyjä, risteykset vaarallisia ja reitti on varsin kapea.

Kiikasta Vammalaan mentäessä kevyenliikenteen käytävä päättyy Pehtoorin polun jälkeen ja jatkuu vasta Kaukolantien kohdalla. Avoimen peltojen läpi kulkeva, varsin vilkkaasti liikennöity tie on kävelijöille ja polkupyöräilijöille vaarallinen.

Aloitteessa ehdotan, että Keikyästä Vammalaan asti toteutetaan laadukas ja tarpeeksi leveä kevyenliikenteen käytävä. Polkupyöräilyn ja sähköpyörien yleistyessä kuntalaiset voisivat kulkea ympäristöystävällisesti ja omaa hyvinvointiaan parantaen keskustan suuntaan. Yhdessä työmatkapyöräetuuden ja sähköpyörään käytetyn romutuspalkkion kanssa työmatkapyöräily lisääntyy ja kunnan tulee kannustaa tähän tarjoamalla laadukas infrastruktuuri.