Olen Vihreä Sastamalan ehdokkaana kuntavaaleissa 2021.

Vihreä Sastamalan virallisiksi arvoiksi on valittu:
elämänilo, kestävä luontosuhde, sivistys, vastuullisuus ja yhdenvertaisuus.
Tuon kevään aikana yksitellen esille omia näkemyksiäni Vihreä Sastamalan arvoista.

 

Elämänilo

Elämä painaa usein rajuna yli kuin tsunamiaalto, ja kaikki vaihtoehdot tuntuvat yhtä huonoilta tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Epätoivo on vallannut mielen usein tänä korona-aikana, kun tuttu ja turvallinen, vuosien aikana rakennettu turvaverkosto sortuu. Olen yrittänyt kynsin ja hampain pitää kiinni rutiineista ja katsoa yli kaukaisuuteen, kaiken tämän yli. Ja kaikista mustimpina päivinä huomaan kuitenkin hymyileväni, kun katson kissojeni leikkivän. Tai huomaan sydämeni pakahtuvan, kun rapsutan omaa hevostani. Tai kun mieheni ohimennen laskee käden harteilleni, tunnen että ehkä joskus tästä selviämme -yhdessä.

Elämänilon voi yllättävän helposti menettää, ja tarvitsemme toisiamme sen ylläpitämiseen tai löytämiseen uudestaan. Joka puolelta tulvivia ahdistavia uutisia voi olla vaikea käsitellä. Tarvitsemme myös julkisia tukirakenteita. Mielenterveyspalveluihin on jokaisen päästävä helpommin ja nopeammin kuin nyt, jos läheiset eivät osaa enää auttaa. Julkisten palvelujen tulee tukea asukastaan myös henkisessä hyvinvoinnissa. Tämä usein unohtuu tehostetussa ja loppuun säästetyissä palveluissa. Ihmistä itseään yksilönä ei saa unohtaa kotihoidossa, terveyskeskuksessa, työttömyyspalveluissa, opinnoissa tai neuvolassa.

 

Heli Innala
Isolla vihreällä sydämellä

Heli Innala

Olen 51-v. kuvataiteilija AMK, ammatillinen opettaja ja liiketalouden tradenomi Stormista. Opiskelen graafista suunnittelua Tredussa. Perheeseeni kuuluu aviomies, koira ja kaksi kissaa sekä hevosta. Kestävä kehitys, kulttuuripolitiikka, työttömien oikeudet ja eläinsuojelu ovat sydäntäni lähellä olevia vaaliteemoja.