Tuntuvatko kunnan päättäjät tyhmiltä ja ajattelemattomilta? Kannattaa muistaa, että jokaisella 18 vuotta täyttäneellä kuntalaisella on oikeus hakeutua päättämään kunnan asioista.

Ehdokkaana voit kertoa näkemyksiäsi kunnan asioista. Vaaleissa valitaan valtuusto. Sen jälkeen päätetään lautakunnista. Niihin nimetään yleensä ehdokkaina olleita. Voit päästä päättämään kouluista, rakentamisesta, teiden korjauksista, koulukyydeistä tai erilaisista avustuksista ja monesta muusta.

Sinusta voi tuntua, että et tiedä tarpeeksi näistä asioista tehdäksesi päätöksiä. En tiennyt minäkään, kun 16 vuotta sitten olin ensimmäisen kerran ehdokkaana. Mutta näiden vuosien aikana olen oppinut: ensin kouluasioista lautakunnan jäsenenä, sitten valtuutettuna laajemmin päätöksenteosta. Nyt tunnen jo olevani konkari, joka osaa perehdyttää uusia päättäjiä kaupungin toimintaan.

Käytä oikeuttasi hakeutua päättämään Sastamalan asioista ennen helmikuun loppua. Muuten joudut valitsemaan muista halukkaista vaalipäivänä 9.4.

Sastamalan asioiden hoitamisesta voivat kertoa lisää valtuutetut Eveliina Asikainen ja Mika Sillanpää.

Eveliina Asikainen